Bangkok en de nachttrein
Blijf op de hoogte en volg Kelly
07 April 2013 | Thailand, Ban Ko Phi Phi
Na het fietsen hebben we gezommen en ons opgefrist in het hotel waar mamma en Bert sliepen. Met zn 3en hebben we heerlijk gegeten bij een zijstraat van khao san road. Khao san road is de backpackers spot van BKK. Hier liepen dus heel van backpackers en overal had je leuke tentjes waar ze leuke dingen verkopen. Disco's waar de muziek erg hard staat, maar in een ander straatje werd er weer live muziek gespeeld. Daar hadden we na het eten afgesproken met Gerton. Het was uiteindelijk al 2 uur dus zijn mamma en bert naar het hotel gegaan want zij vertrokken de volgende ochtend naar Ko Chang. Gerton en ik werden opgehaald door hun chauffeur (Chakrit). Ik dacht dat we naar huis zouden rijden maar Gerton wilde me nog wat nachtclubs laten zien. Dat verraste me wel! We zijn naar een paar adressen gereden maar helaas was alles dicht.
De volgende dag heeft Gerton me in de ochtend naar de skytrain gebracht. Vanuit daar ben ik naar de rivier gereisd. Vanaf de rivier kan je veel bezoeken met de boot. Bijvoorbeeld het royal palace, de liggende buddha, khoa san road en china town. Dit is ook wat ik allemaal bezocht heb deze dag in BKK. De liggende buddha (Wat Pho) was erg mooi, en het royal palace natuurlijk ook. In de avond wilde ik bij Khao san road wat gaan eten om te kijken hoe het zou zijn wat andere mensen te ontmoeten. Onderweg gebeurde dat al... Ik was twee meiden gevolgd omdat ik de weg niet wist en dan maak je al snel een praatje. één meisje kwam uit nederland en de ander uit Denemarken. Met hun heb ik daar wat gegeten. Later hadden we besloten allemaal naar huis te gaan. We zagen niet zo snel een plek waar we zin hadden iets te gaan drinken. Sofie (het deense meisje) en ik hebben de taxi gepakt omdat we de zelfde kant op moesten. Ik had haar uitgenodigd om met me mee te gaan naar Gerton. Ik zou hem ontmoeten om nog wat leuke nacht plekjes te bezoeken in BKK. Eerst zijn we naar de skybar geweest. Een openlucht bar op de top van een gebouw met geweldig uitzicht over BKK. Hier hebben we een mega mojito gedronken. Daarna zijn we naar... Ik geloof dat het de cheap bar heette... gegaan. Dit is een bijzonder buiten barretje met unieke decoratie om de bar heen. Reizigers geven allemaal spullen aan deze bar wat vervolgens word opgehangen. Er word van me verwacht dat ik bier leer drinken hier in Thailand, dus heb ik het geprobeerd met den limoentje. Best lekker ;) Daarna wilde we wat snacken dus zijn we op straat gaan eten. Overal dronken thai. Vooral de meiden... En ladyboys... Naast ons zaten twee ladyboys met een dikke duitser. Ik vind het allemaal maar interessant en vind het lastig om er niet de hele tijd naar te kijken haha. Deze waren gelukkig wel vriendelijk maar ik kan begrijpen dat je geen ruzie met ze moet maken. Het is leuk om op straat te eten want er is genoeg te zien.
De volgende dag heb ik lekker uitgeslapen en ben ik in de ochtend thuis gebleven. Om 19.00 zou mijn nachttrein vertrekken naar Chiang mai. Met Gerton ben ik in de middag nog naar een winkelcentrum gereden waar ze allemaal copy spullen verkopen.
Om 19.00 zat ik in de trein naar Chiang mai. Er waren allemaal cabines met vier bedjes er in. 2 boven en twee beneden. Ik was met een engelse jongen aan de praat geraakt op het station. Hij zat in een cabine vol met thaise en ik zat alleen in een cabine. Hij wist natuurlijk snel dat hij zou verhuizen naar mijn cabine. Ik vond het wel prima want dan konden we wat kletsen. Hij heeft heel veel verteld over een plek in India genaamd Goa waar hij 3 maanden lang de tijd van zn leven heeft gehad. Het volgende station kwamen er ook in mijn cabine wat mensen bij die meteen gingen slapen. Stilletjes heb ik met Craig het spelletje "kamertje verhuren" gedaan op papier. Daarna is hij naar zn eigen cabine gegaan en ben ik gaan slapen. Achteraf had ik best goed geslapen in deze nachttrein van 15 uur lang... In de ochtend werd ik wakker en kon ik lekker naar buiten kijken naar de natuur van Chiang mai. Zoveel groen had ik in Thailand nog niet gezien.
Dat was het weer.... :)
Ik kan er helaas niet de mooiste foto's bij plaatsen omdat ik die met mijn camera maak en niet met mijn telefoon.
Later krijgen jullie die allemaal te zien...
Ik probeer wat meer te bloggen zodat jullie recente verhalen horen...
07 April 2013 - 10:27
Stevenie Gijsen:
Hoi, Lieve Kelly,
Wat een prachtige belevenissen maak je weer mee. Ik ben blij dat het je zo goed bevalt. Ik kijk uit naar je volgende blog. Spannend. Veel plezier op je verdere reis. Groetjes, Stevenie -
07 April 2013 - 22:52
Yolanda:
Hoi lief, zou graag even om een hoekje kijken bij je xxxx
07 April 2013 - 22:52
Yolanda:
Hoi lief, zou graag even om een hoekje kijken bij je xxxx
08 April 2013 - 12:58
Mandy Jongejans:
Keep the blogs coming! Super leuk om te lezen. Ben nu alweer nieuwsgierig naar je volgende avonturen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. M. x -
09 April 2013 - 22:45
Peter:
Hoi Kelly,
Ik heb weer genoten van je verhaal.
Wat een belevenissen.
Ik kijk alweer uit naar het volgende verslag.
Heel veel plezier en nog veel meer mooie dingen zien!! -
10 April 2013 - 09:50
Oma Elly:
lieve Kelly,
Wat fijn dat het zo goed met je gaat,enwat zie en beleef je veel geweldig.
Leuk om je zo af en toe te volgen,geniet er maar van,
Liefs van oma.